Hulp voor omgeving

Oefenavond 11 november 2021 gaat niet door!

Meer informatie

Met de nieuwe versoepelingen vanaf 25 september ten aanzien van COVID-19 gaan wij weer starten met de oefenavonden.

Deze zal starten met de jaarvergadering 2021 en daaropvolgende avonden gaan wij weer starten met regulieren oefenavonden. Uiteraard blijven wij waken op de veiligheid van een ieder ten aanzien van COVID-19.

Voel jij je niet lekker, ben je grieperig of heb je andere symptomen? Blijf dan thuis en onderneem actie!

Voor de agenda kun je hier de Agenda bekijken.

 
 
Afgelopen 20 en 21 mei 2019 zijn op initiatief van Iris Koenders en Natasja Rijkhoff in samenwerking met de EHBO vereniging district Assendelft twee avonden reanimatie en AED-gebruik gegeven in buurtcentrum A3 te Assendelft. Het idee was ontstaan nadat Iris en Natasja middels d
e actie 'Buurt-AED' een inzameling waren gestart om middels een actie van de hartstichting een Buurt-AED gerealiseerd te krijgen in hun nabije omgeving. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een buurt-AED welke is gerealiseerd door zowel de Hartstichting alsook de donaties van bewoners aangesloten aan de omgeving waarvan de AED deel uitmaakt.
 
Om de AED te kunnen gebruiken was alleen nog een goede instructie nodig. Hiervoor kwamen Iris en Natasja op het idee om deze input te vragen vanuit de EHBO-vereniging district Assendelft en zijn er twee avonden georganiseerd in Buurtcentrum-A3.
 
Door samenkomst van meerdere partijen zoals de Gemeente, Buurtcentrum-A3, ZOEKslachtoffers.nl en de bewoners zijn er twee workshops georganiseerd, waar de bewoners een informatieve en actieve avond hebben gevolgd inzake reanimatie en hierbij gebruik van de AED.
 
André Kemperman één van de instructeurs van de vereniging en eigenaar van ZOEKslachtoffers.nl, heeft samen met Emiel Gakeer de hoofdinstructeur van de vereniging gelijk ingestapt op het idee van beide dames. En dit is niet voor niet geweest. Maar liefst 44 bewoners hadden zich voor de in totaal twee workshops aangemeld bij Iris en Natasja.
 
André en Emiel naar afloop van de workshops : "Fantastisch om te zien hoe enthousiast de buurtbewoners waren tijdens deze workshop. De leercurve was maximaal doordat de bewoners enthousiast waren in het doen en het oppakken van de theoretische know-how over de reanimatie en werking van de AED. Er wordt voor de bewoners zoveel duidelijk over de werking ervan, dat de drempel tot het gebruik ervan meteen is weggehaald! Ondanks er maar twee uur per workshop beschikbaar was, hebben de bewoners laten zien dat zij zich eventueel volledig kunnen redden als er eventueel een reanimatie in de buurt zou gaan plaatsvinden. Certificeren doen we de kandidaten niet, daar de workshop niet voldoen aan de tijdcriteria en samenstelling die de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad) vereist, maar het is mooi om te zien dat wij toch veel mensen mogelijk het zetje hebben gegeven om in de toekomst de officiële cursus te gaan volgen of wellicht nog mooier een EHBO-opleiding bij onze vereniging".
 
Gezien de opkomst en het enthousiasme zijn Ilse en Natasje voornemens meer van dit soort projecten te realiseren voor andere 'buurten' in Assendelft. Onze EHBO-vereniging zal in ieder geval weer van de partij zijn. Uit dit project is voor de EHBO-vereniging een mooie donatie per deelnemer gerealiseerd. Hetgeen wij weer goed kunnen gebruiken de vereniging levende te houden en onze buurt op deze manier weer in alle opzichten (nog) steeds veilig blijft.
 

Binnenkort treft u hier de nieuwe website van onze vereniging.

 

Voor de AGENDA 2019 Klik hier.....

 

Wil je tussentijds iets weten? Stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.