Home LOTUS

EHBO afdeling Assendelft - LOTUS-Slachtoffers

Als EHBO-vereniging maken wij dankbaar gebruik van LOTUS-slachtoffers tijdens onze oefenavonden of opleidingen. Gezien de grote aantal LOTUS-slachtoffers die wij onder onze leden, hebben wij een rijk bezit.

De opleiding tot LOTUS-slachtoffer duurt ongeveer twee jaar (twee seizoenen) en is meestal tweewekelijks. Aan het einde van je opleiding wordt deze afgesloten met een examen, waarin je wordt getoetst op je kennis en grimewerk wat je de afgelopen periode hebt geleerd. Na het behalen van je examen mag je 'het veld in'. Tijdens de diverse inzetten kom je op veel plaatsen die voor andere onmogelijk toegankelijk zijn. Denk eens aan ambulances, Schiphol, vliegtuigen en noem maar op. Een echte uitdaging dus!

Echter kunnen er nooit LOTUS-slachtoffers genoeg zijn, dus mocht je zijn geinspireerd door de LOTUS en eens belangstelling hebben om te kijken hoe dit eraan toegaat bij de LOTUS-vereniging, informeer dan eens in jouw buurt. Het is wel vereist dat je in het bezit bent van een geldig EHBO-eenheidsdiploma.