Home Nieuwe opleiding

EHBO afdeling Assendelft - Nieuwe opleiding

Voor geïnteresseerden die graag in het bezit willen komen van een EHBO diploma, starten wij bij genoeg belangstelling met een opleiding.

De duur van de opleiding is 14 lessen van 2 uur en wordt afgesloten met een examen. Een kaderinstructeur EHBO zal u gedurende deze periode gaan opleiden. Het examen wordt afgenomen door een arts, een externe kader aangesteld door het Oranje Kruis en twee LOTUS-slachtoffers.

De basisopleiding EHBO zal bestaan uit eerste hulp verlenen, hartreanimatie, AED-bediening en verbandleer. Om de opleiding maar vooral ook de letsels en ziektebeelden realistisch te laten overkomen, wordt er gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffers. De 'slachtoffers'  grimeren diverse letsels en ziektebeelden om deze vervolgens te ensceneren tijdens de lessen. U krijgt dus op deze manier alle mogelijkheden aangeboden om zo een gedegen EHBO opleiding te gaan volgen bij onze vereniging.

Voorwaarden aan het doen van de opleiding is dat u ten tijde van uw examen tenminste 15 jaar oud moet zijn.

De kosten van de opleiding bedragen ca. € 225,00 p.p. en vindt plaats in het Buurtcentrum A3, Dorpsstraat 386 te Assendelft. De cursusavonden zijn op de donderdagavond en beginnen om 20.00 uur.

Bent u geïnteresseerd in de opleiding en wilt u meer informatie? Informeer dan bij de secretaris van onze EHBO-vereniging. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer P.J. Bos, Bestevaerstraat 52, 1566 DH te Assendelft. Het telefoonnummer is: 075-6873510.